Unix/Linux Open Source Software oplossing
 
Een trend in de ICT wereld is het toenemend gebruik van Open Source Software in combinatie met Unix/Linux.

Open Source Software is software waarvan de broncode (leesbaar, aanpasbaar, in programmeertaal) wordt meegeleverd met de machinecode (niet leesbaar, niet aanpasbaar, alleen uitvoerbaar). Omdat de broncode open is kunnen mensen over de hele wereld met elkaar samenwerken om Open Source Software te schrijven. Open Source Software wordt vaak onder de GPL (General Public License), of een variant hierop, aangeboden. Bovendien moet iedereen die de broncode wijzigt, deze openbaar maken.

Open Source Software wordt meestal gebruikt in combinatie met een Unix/Linux platform. Unix/Linux staat bekend om haar performance, stabiliteit en betrouwbaarheid, en is door de interne structuur vele malen minder gevoelig voor virussen dan andere platforms. Een ander belangrijk voordeel is dat Unix/Linux lagere eisen stelt aan de benodigde hardware. Daar waar u met commerciële software vaak zeer krachtige hardware en/of meerdere systemen nodig heeft, kan Unix/Linux meerdere taken op vaak één enkel systeem uitvoeren.

Hierdoor bespaart u veel op software/licenties- en hardware investeringen en in onderhoud!!Enkele voorbeelden voor het inzetten van Open Source Software middels Unix/Linux platform:

Mailserver voor het afhandelen van uw email.
Wij kunnen middels pakketten als Postfix en Sendmail uw eigen mail server inrichten voor het gebruik van POP3 en IMAP op alle platformen (Windows / Linux / Mac OS etc.). Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van een Webmail pakket (SquirrelMail / RoundCube / Uebimiau). Zo kunt u waar ook ter wereld uw klanten en collega's te woord staan.

Wellicht bent u reeds in het bezit van een eigen mailserver (Exchange Server / Lotus Domino Server) en u ontvangt veel ongewenste email. BBITS kan dan voor u een aparte mailserver inrichten die fungeert als wasstraat tussen de verzender (spammer) en uw eigen mailserver. Wanneer er een email bericht verstuurt wordt, wordt deze eerst afgeleverd door de apart ingerichte mailserver (spamfilter). Indien het een legitiem bericht is, wordt het bericht doorgestuurd naar uw mailserver. Gaat het om een spambericht dan wordt deze automatisch tegengehouden en verwijderd.

Voordelen:
• De mailserver wordt niet belast met onnodige SMTP connecties en vervelende spamberichten die van invloed zijn op de performance van uw mailserver. De mailserver ontvangt dan alleen legitieme berichten die direct afgehandeld kunnen worden.

• Indien uw eigen mailserver de mail wegens een hardware/software storing niet kan afhandelen, wordt de mail in een wachtrij geplaatst totdat de mailserver weer email kan verwerken (Batched SMTP).

Indien u wel geïnteresseerd bent in een spam- en virusfilteroplossing maar u wilt geen eigen hardware, dan kunnen wij voor u deze dienst invullen. Klik hier voor meer informatie.

Een andere situatie kan zijn dat u dagelijks of wekelijks veel digitale nieuwsbrieven naar uw klanten verstuurd, maar u wilt liever niet uw bestaande mailserver belasten met deze bulk mail. Hiervoor kunt u ook een aparte mailserver inrichten die enorme hoeveelheden mail in korte tijd versturen kan.Webserver/Database server voor het "hosten" van uw eigen website of ontwikkelomgeving.
BBITS kan uw eigen webserver inrichten en onderhouden (Apache/MySQL/PHP/ProFTPD/PhpMyAdmin). Wellicht doet uw bedrijf in het ontwikkelen van websites en zoekt u een goede oplossing om websites te ontwikkelen zonder dat deze bij een externe webhoster staat?

U kunt dan uw eigen interne webserver inrichten om hierop te ontwikkelen. Wenselijk kan zijn dat uw klant de vordering van de website wilt volgen, u kunt de webserver dan koppelen aan internet middels of zonder gebruik te maken van een domeinnaam. Een eigen (interne) webserver kan ook handig zijn, wanneer uw hosting provider bepaalde pakketten niet ondersteund (bv. Django/Python) of uw website niet accepteert vanwege de inhoud ervan.

Ook kunnen we voor u een Control Panel pakket als DirectAdmin of Plesk installeren dat u wellicht wilt gebruiken op uw eigen webserver.FTP/Fileserver voor intern- of klantgebruik.
U bent op zoek naar een oplossing voor een centrale dataopslag binnen uw netwerk?

Het Open Source softwarepakket SAMBA is een serie Unix applicaties die gebruik kunnen maken van het SMB (Server Message Block) protocol. Veel besturingssystemen, inclusief Windows en OS/2, maken gebruik van SMB om server-client netwerken mogelijk te maken. Door ondersteuning voor dit protocol te bieden, kunnen ook Unix servers hier gebruik van maken, en met Microsoft Windows producten over een netwerk communiceren via hun eigen protocol. Dus een met Samba geconfigureerde Unix machine kan zich in een netwerk voordoen als een server voor Microsoft systemen. Dit systeem kan de volgende diensten aanbieden: Het delen van een of meer bestandssystemen, printers delen zowel op de server als de client, cliŽnten helpen bij het doorzoeken van het netwerk, controleren van cliënt login's op een Windows domein.

Uw bedrijf ontvangt veel bestanden van klanten, of bestanden die te groot zijn om te versturen middels email?

Dan kan het voor u interessant zijn om gebruik te maken van uw eigen (interne) FTP server om bestanden door klanten naar uw medewerkers te laten versturen. Open Source softwarepakketten zoals ProFTPD kunnen deze taak op zich nemen.

Zoals u ziet is er op het gebied van Open Source Software veel mogelijk. Heeft u vragen of wilt u uw eigen bedrijfssituatie bespreken m.b.t. Open Source Software oplossingen, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wellicht ondervindt u op dit moment problemen of bent u op zoek naar een vaste partner om voor uw bedrijf het Unix/Linux systeembeheer te doen, ook dan kunt u op ons rekenen!

. . . . . . . . . . . . . . .
 
 

bbits partnersbbits dienstenbbits contactbbits solutionsbbits helpdeskbbits bedrijfbbits overigebbits spamfilterbbits open source oplossingBBITS Open Source oplossingen, Open Source oplossingen voor MKB Limburg. Alternatieven voor commerciele software