Alternatief voor Exchange (Kerio Mailserver 6)
 
Datum: 18-12-2007

Alternatief voor Exchange (Kerio Mailserver 6)

Kerio MailServer 6

Microsoft Exchange is een waar manusje-van-alles. Behalve de verwerking van e-mail biedt Exchange ook toegang tot nieuwsgroepen en groupwarefaciliteiten met een gemeenschappelijke agenda, takenlijst, contacten en publieke berichtenmappen. Qua functionaliteit komt u zeker niets tekort. Waarom zou u dan geïnteresseerd zijn in een alternatief? Exchange is groot en wordt bij iedere nieuwe versie nog omvangrijker en veeleisender, net als Windows zelf. Bovendien zijn de aan Microsoft verschuldigde licenties niet bepaald goedkoop. Langs de andere kant bleek Exchange met zijn GUI-beheer een ware verademing voor netwerkbeheerders die de ingewikkelde tekstconfiguratiebestanden van Unix-systemen gewend waren.

Over de jaren heen zijn er wel meer bedrijven geweest die mailservers voor Windows (en uiteraard ook voor Linux) op de markt gebracht hebben. Die hadden echter geen van alle de volle functionaliteit van een Exchange-server. Mogelijk deden ze e-mail, maar geen nieuwsgroepen en geen groupwarefunctionaliteit. Of wel gedeelde berichtenmappen maar geen agenda, kalender of takenlijst. Pas recentelijk beginnen onder Linux mailservers te verschijnen die niet alleen een grafisch beheer hebben, maar ook de volle functionaliteit van een Exchange-server bieden, tot en met connectoren voor Outlook-clients toe. Dus was het duidelijk een kwestie van tijd voor zulke alternatieven ook onder Windows zouden opduiken.

Lees verder


. . . . . . . . . . . . . . .
 
 

bbits partnersbbits dienstenbbits contactbbits solutionsbbits helpdeskbbits bedrijfbbits overigebbits spamfilterbbits open source oplossingMKB automatisering, automatisering limburg mkb, mkb automatisering heerlen, mkb automatisering sittard, mkb automatisering kerkrade, mkb automatisering geleen, mkb automatisering roermond, mkb automatisering echt, IT solutions, ict oplossingen, IT oplossingen, IT consultancy, ict consultancy, netwerkbeheer, systeembeheer, consultancy